Η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα εναντίον όλων μας!

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα εναντίον όλων μας!
image

Πείτε μας τις προτάσεις σας για τον περιορισμό της


Η φοροδιαφυγή συνιστά μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες. Η αδικία γίνεται κυρίως σε βάρος των μισθωτών εργαζόμενων (δηλαδή, την πλειοψηφία των εργαζόμενων), αλλά και γενικότερα σε βάρος όλων των συνεπών και ευσυνείδητων φορολογούμενων.

Eπί δεκαετίες, οι Κυβερνήσεις, είτε λόγω του ότι ασκούν άδικη φορολογική πολιτική, είτε λόγω των υψηλών φορολογικών συντελεστών, είτε απλά λόγω αδυναμίας ή απροθυμίας, αποτυγχάνουν να την καταπολεμήσουν.

Στη μάχη εναντίον της φοροδιαφυγής, πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας! Ας σταματήσουμε πλέον να κατηγορούμε τους πάντες και ας οργανωθούμε υποβάλλοντας προτάσεις!

Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ξεκινάει καμπάνια συλλογής και καταγραφής απόψεων από τα μέλη του, αλλά και από τα μέλη της κοινωνίας.

Περιπτώσεις φοροδιαφυγής συναντάμε κάθε μέρα, σχεδόν σε κάθε μας συναλλαγή. Καταγράφουμε μερικά μόνον (ενδεικτικά) παραδείγματα:

  • Πηγαίνω σε μία ταβέρνα, όπου δε μου δίνουν απόδειξη.
  • Καλώ έναν ηλεκτρολόγο για να μου διορθώσει κάτι στο σπίτι. Μου λέει ότι θα μου στοιχίσει 100 ευρώ χωρίς απόδειξη και 140 με απόδειξη.
  • Επισκέπτομαι έναν γιατρό. Μου λέει ότι η επίσκεψη κοστίζει 50 ευρώ, αλλά δεν κάνει καμία κίνηση για να κόψει απόδειξη.
  • Αγοράζω ένα χρυσό δακτυλίδι. Ο χρυσοχόος μου λέει ότι θα μου κοστίσει 3000 ευρώ χωρίς απόδειξη και 4000 με απόδειξη.
  • Κτίζω ένα σπίτι. Ο “αλουμινάς” μου λέει ότι τα παράθυρα και οι πόρτες θα στοιχίσουν 8.000 ευρώ χωρίς απόδειξη και 10.000 με απόδειξη.


Πώς θα αντιμετωπίσουμε εμείς τις περιπτώσεις αυτές;  Και πώς θα μπορέσει η Πολιτεία να δημιουργήσει μηχανισμούς που να προστατεύει εμάς από την αδικία και την αυθαιρεσία, αλλά θα κάνει και δύσκολο (ή και αποτρεπτικό) προς τον επαγγελματία να φοροδιαφύγει;

Καταγράψτε την άποψή σας στην παρακάτω φόρμα. Είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα. Εάν δε θέλετε να την καταγράψετε δημόσια, ή να δώσετε τα στοιχεία σας δημόσια, στείλτε μας την άποψή σας στο e-mail: secretariat@forologoumenoi.gr .
(Εάν πιστεύετε ότι θα απαιτηθεί επικοινωνία μαζί σας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στην πρότασή σας, στο τέλος της πρότασης γράψτε και το e-mail σας, ή στείλτε μας την πρότασή σας και τα στοιχεία επικοινωνίας στο παραπάνω εμφανιζόμενο e-mail).

Ο Σύλλογος θα συγκεντρώσει τις προτάσεις σας, καθώς και τις προτάσεις διαφόρων επαγγελματικών φορέων και Επιμελητηρίων, θα τις τοποθετήσει σε ειδική σελίδα του site, ενώ βεβαίως θα παραδοθούν στον Υπουργό των Οικονομικών και σε άλλους αρμόδιους κρατικούς λειτουργούς.

Πείτε την άποψή σας! Καταθέστε την πρότασή σας!  Συμμετάσχετε και σεις στην προσπάθεια ώστε εμείς, οι πολίτες, να βελτιώσουμε τη λειτουργία της κοινωνίας μας!

Ένα και δυό: τη μοίρα μας δεν θα την πει κανένας.
Ένα και δυό: τη μοίρα του ήλιου θα την πούμε ‘μείς.
Οδυσσέας Ελύτης - “Ήλιος ο πρώτος”

 

Προώθηση πρότασης στην Κυβέρνηση, στη Βουλή και τα πολιτικά κόμματα (1-7-2011)

 

Σχεδιασμός αφίσσας: Ελένη ΚουρκουνάκηΕγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (177 σχολιάστηκε):

Αλεκος την 08 Μαϊου 2016
avatar
υγεια δεν εχω, σχολεια δεν εχω, δικαιοσυνη δεν εχω, συγκοινωνιες δεν εχω, ανεργια εχω, δρομους δεν εχω, φακελακια εχω, ρουσφετολογικους διορισμους εχω, συνταξιουχους δημοσιου στα 40 εχω, συνταξεις αγαμης θυγατερας εχω, φροντιστηρια εχω, γρηγοροσημα εχω, ταλαιπωρια εχω, εξυπηρετηση δεν εχω, γραφειοκρατια εχω, αστυνομικη προστασια δεν εχω.
ΕΡΩΤΩ: για ποιο λογο θα πρεπει να μην φοροδιαφευγω?
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
4
θεόφιλος την 14 Δεκεμβρίου 2015
avatar
Τι σχολιασμός να γίνει για το άρθρο σας οταν πράγματι αναφέρεσθαι στην κοινωνική αδικία που προκαλεί.Είναι όμως συγχρόνως και οικονομικό έγκλημα που προκαλείται απο αναρήθμιτα κίνητρα. Κατα την άποψη μου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που υπήρξανε απο όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης ήτανε το μεγαλύτερο μικρόβιο που οδηγούσε στην φοροδιαφυγή
διότι υπήρξε η πεποίθηση στους φορολογούμενους ότι με την μεσολάβηση διαφόρων τρίτων θα έπαιρναν οι ελεγκτές οταν γινότανε έλεγχος το μερτικό που αναλογούσε απο
την απόκρυψη της φορολογητέας ύλης.Οταν γινόταν διασταυρωση στοιχείων πελατων -προμηθευτων και έπιαναν λαυράκι τότε έριχναν ενα ευτελές πρόστιμο και ακολουθούσε το κλείσιμο της υπόθεσης με το αζημίωτο βέβαια.
ευχαριστω για την φιλοξενία.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
-1
george την 06 Σεπτεμβρίου 2015
avatar
ΑΠΛΑ ΜΕ 3 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΤΑΣΕΤΑΙ Ή ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ:1.ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΞΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ(ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ)ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ(ΓΙΑΤΡΟΥΣ,ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ,ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ,ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ,ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ,ΧΤΙΣΤΕΣ,ΑΛΟΥΜΙΝΑΔΕΣ,ΚΛΠ),ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Ή ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ(ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ)ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Η ΚΑΤΑΧΤΗΜΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ.2.ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ(ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ).ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ εισοδημάτων ΜΕ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΜΕ 3συντελεστές.(ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ,ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΜΩΣ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ!
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
-3
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΙΖΟΓΛΟΥ την 20 Αυγούστου 2015
avatar
Κατοικώ και ζώ, σ ΄έναν απο τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς που λέγεται ΚΡΗΤΗ...
H φοροδιαφυγή σε τέτοιους προορισμούς όπως είναι γνωστό σε όλους,κτυπάει κόκκινο...Αλλά δεν θα γίνω εγω ο πολίτης το όργανο της Πολιτείας,που θα με χρησιμοποιήσει ως μάρτυρα φοροδιαφυγής...
Υπάρχουν αυτονόητα κριτήρια φοροδιαφυγής,όπως οι φορολογικές δηλώσεις στίς οποίες πολλοί συμπατριώτες μας,γίνονται πιστευτοί απο το Κράτος όταν δηλώνουν πως επιβιώνουν με πενιχρά εισοδήματα και τους οποίους μάλιστα το Κράτος "συμπονεί" και αποδέχεται το αίτημά τους για Κάρτα Σίτισης...Και οι ίδιοι, εισπράττουν απο έναν σωρό αδήλωτες πηγές...Τα παίρνουν "μαύρα" που λένε...
Αλλά σε τοπικό επίπεδο,μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως ισχύει και κάτι άλλο ακόμα : καταγγελίες εδώ, δεν σηκώνουν...Διατρέχει κίνδυνος ακόμα και για την ίδια την ζωή...Η κοινωνία μικρή,τα πάντα μαθαίνονται...
Στο μεταξύ,προϊόντα και υπηρεσίες διακινούνται στήν ζούλα...
Η "μαύρη εργασία" επίσης είναι στην πρώτη γραμμή...
Αλλά το σημαντικότερο είναι ο,τι , αν ζητήσεις απόδειξη,τότε η τιμή πιάνει ταβάνι χρεώνοντάς σε υπερβολικά και με λογική αισχροκέρδειας ή δεν σου πουλάνε ούτε προϊόντα ,ούτε υπηρεσίες!!!!! Ναι, προτιμούν να μην πουλήσουν!!!!
Κατόπιν διαμαρτύρονται για το ο,τι δεν έχουν δουλειές και κλείνουν τις επιχειρήσεις τους!!!!Και τα βάζουν με την εκάστοτε Κυβέρνηση...
Μιλάμε για νοοτροπία δηλαδή...
Αυτή δεν μπορεί να ξηλωθεί...
Πρόσφατη άλλωστε ήταν η περίπτωση της Κνωσσού...
Αλλά όταν έχεις ένα Κράτος που πιστεύει ο,τι κάποιος επιβιώνει και διαβιώνει με αυτά τα ελάχιστα εισοδήματα που δηλώνει, συντηρώντας σπίτι,οικογένεια, αυτοκίνητο και ταυτόχρονα αποπληρώνει και δάνεια,πάει διακοπές,ψωνίζει μέσω διαδικτύου και γενικά,οι πραγματικές δαπάνες του,δεν συμβαδίζουν με τα έσοδά του,δεν ελπίζουμε για την πάταξη της φοροδιαφυγής...
Αλλωστε,το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι...
Η
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Enas την 16 Αυγούστου 2015
avatar
Στην εφαρμογή ελέγχου ταμειακών μηχανών

https://www1.gsis.gr/tameiakes/myweb/esend.php

γιατί δεν υπάρχει ένα e-mail για καταγγελίες;

οι μη δηλωμένες ταμειακές ειναι πολλές, πάρα πολλές ?????
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
-1
Τσουρδίνης Κωνσταντίνος την 30 Ιουλίου 2015
avatar
ΠΡΟΤΑΣΗ:
1. Να καταργηθούν όλοι οι έμμεσοι φόροι
2. Να εφαρμοστούν τα ψηφιακά τιμολόγια
3. Να μπλοκάρεται το ΑΦΜ του επιχειρηματία που εμπορεύεται παράνομα
4. Να αφαιρείται η άδεια άσκησης επαγγέλματος σε γιατρούς, μηχανικούς κλπ που χρηματίζονται
6. Να γίνεται εκκαθάριση φόρου στους επαγγελματίες με βάση α) τα τιμολόγια που έχουν κόψει και β) με την αλλαγή της περιουσιακής τους κατάστασης

Πρέπει να φορολογείται ο πλούτος που συσσωρεύεται και όχι αυτός που επενδύεται.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
2
Ζουρουδης Σπυριδων την 16 Ιουλίου 2015
avatar
Ειμαι ελευθερος επαγγελματιας-υδραυλικος με επιχειρηση που εχει αντικειμενο τις υδραυλικες εγκαταστασεις και το εμποριο υδραυλικων ειδων.Λογω της αισθησης οτι η φοροδιαφυγη πληττει την κοινωνια και επειδη θελουμε για τα παιδια μας ασφαλεια,παιδεια κλπ ΠΑΝΤΑ κοβουμε αποδειξεις !!!Οταν καποιος του κλαδου μας φοροδιαφευγει,και δυστυχως ειναι πολλοι αυτοι,ειναι εκτος απο εχθρος της κοινωνιας αλλα και εχθρος των νομιμων υδραυλικων καθως ο φοροφυγας διαπρατει συν τοις αλλοις και αθεμιτο ανταγωνισμο!!!
Οι φοροφυγαδες ειναι και οι ελ.επαγγελματιες αλλα και οι πελατες τους.Πχ οταν λεει ο υδραυλικος 50€ και λεει ο πελατης χωρις αποδειξη ποσο μου κοβεις,τοτε η φοροδιαφυγη ξεκιναει απο τον πελατη!Βεβαια και ο τεχνικος συμπρατει στο εγκλημα.
ΛΥΣΗ>>>
Η μονη λυση κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι η ``Αμοιβομενη Καταγγελια``.
Ο καθε πελατης θα μπορει χρησιμοποιωντας
οπτικοακουστικα μεσα,καταγραφη κλησεων κλπ να καταγγελει οποιονδηποτε εισπρατει χρηματα αλλα δεν κοβει αποδειξη.Εαν ο υποπτος κριθει ενοχος τοτε ο καταγγελων θα εισπρατει το 50% του επιβληθεντος προστιμου.Με αυτον τον τροπο ο εισπρατων δεν θα διανοηθει να μην κοψει την αποδειξη αφου θα γνωριζει οτι μπορει να κανει πλουσιο τον πελατη του κοινως να παει για μαλλι και να βγει κουρεμενος!Ομοιως ουτε ο πελατης θα τολμαει να κανει παζαρια με τον φπα!
Τα κερδη πολλαπλα 1)εσοδα απο φπα 2)Εσοδα απο φορο εισοδηματος και το κυριοτερο 3)ΠΑΤΑΞΗ ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΑΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.
Ευχαριστω
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Ζουρούδης Σπυρίδων την 16 Ιουλίου 2015
avatar
Ειμαι ελευθερος επαγγελματιας-υδραυλικος με επιχειρηση που εχει αντικειμενο τις υδραυλικες εγκαταστασεις και το εμποριο υδραυλικων ειδων.Λογω της αισθησης οτι η φοροδιαφυγη πληττει την κοινωνια και επειδη θελουμε για τα παιδια μας ασφαλεια,παιδεια κλπ ΠΑΝΤΑ κοβουμε αποδειξεις !!!Οταν καποιος του κλαδου μας φοροδιαφευγει,και δυστυχως ειναι πολλοι αυτοι,ειναι εκτος απο εχθρος της κοινωνιας αλλα και εχθρος των νομιμων υδραυλικων καθως ο φοροφυγας διαπρατει συν τοις αλλοις και αθεμιτο ανταγωνισμο!!!
Οι φοροφυγαδες ειναι και οι ελ.επαγγελματιες αλλα και οι πελατες τους.Πχ οταν λεει ο υδραυλικος 50€ και λεει ο πελατης χωρις αποδειξη ποσο μου κοβεις,τοτε η φοροδιαφυγη ξεκιναει απο τον πελατη!Βεβαια και ο τεχνικος συμπρατει στο εγκλημα.
ΛΥΣΗ>>>
Η μονη λυση κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι η ``Αμοιβομενη Καταγγελια``.
Ο καθε πελατης θα μπορει χρησιμοποιωντας
οπτικοακουστικα μεσα,καταγραφη κλησεων κλπ να καταγγελει οποιονδηποτε εισπρατει χρηματα αλλα δεν κοβει αποδειξη.Εαν ο υποπτος κριθει ενοχος τοτε ο καταγγελων θα εισπρατει το 50% του επιβληθεντος προστιμου.Με αυτον τον τροπο ο εισπρατων δεν θα διανοηθει να μην κοψει την αποδειξη αφου θα γνωριζει οτι μπορει να κανει πλουσιο τον πελατη του κοινως να παει για μαλλι και να βγει κουρεμενος!Ομοιως ουτε ο πελατης θα τολμαει να κανει παζαρια με τον φπα!
Τα κερδη πολλαπλα 1)εσοδα απο φπα 2)Εσοδα απο φορο εισοδηματος και το κυριοτερο 3)ΠΑΤΑΞΗ ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΑΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.
Ευχαριστω
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
-1
Nikos την 12 Ιουλίου 2015
avatar
Μου κάνει εντύπωση το αυτονοητο. Οτι 1)η φοροεπιδρομή γίνετε ακόμα απο τα κάτω προς τα πάνω, με το βάρος στους αδύναμους.2)ενώ ακόμα και άνεργοι πληρώνουν ενφια (επειδη βρέθηκαν με ενα σπίτι), το 1,5 εκατομύριο μετανάστες που βγάζουν με western union κάποια δις εξω (987 εκατομύρια εβγαλαν οι αλβανοί το 2014), δεν πληρώνουν μία .......φόρο. έχετε την εντύπωση οτι αυτό μπορεί να συνεχιστεί εφ'απαξ;
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
2
Κώστας την 09 Ιουλίου 2015
avatar
1. Να κυκλοφορούν καθημερινά εφοριακοί στους δρόμους, όπως οι τροχονόμοι. "Ο φόβος φυλάει τα έρημα".

2. Βαριά πρόστιμα σε περίπτωση φοροδιαφυγής και αφαίρεση άδειας για έναν μήνα. Σε περίπτωση υποτροπής, ολοκληρωτική αφαίρεση άδειας.

3. Άνοιγμα των λογαριασμών όλων όσων υποβάλλουν φορολογική δήλωση. Το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει με ένα κλικ να γνωρίζει τις καταθέσεις όλων μας.

4. Κίνητρα στους καταναλωτές να μαζεύουν αποδείξεις.

5. Υποχρεωτικές συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

6. Έλεγχος των ιδιωτικών κλινικών. Η φοροδιαφυγή γιατρών, χειρουργών και αναισθησιολόγων είναι ασύλληπτων διαστάσεων. Μέσω των φακέλων των ασθενών, μπορούν να ελεγχθούν οι γιατροί και να αναζητηθούν τα παραστατικά.

7. Να δημιουργηθεί ηλεκτρονική φόρμα καταγγελιών και να ειδοποιούνται οι κατά τόπους Δ.Ο.Υ., ώστε να επεμβαίνουν άμεσα. Οι πολίτες που βλέπουν να τους κοροϊδεύουν μπρος στα μάτια τους νιώθουν ανήμποροι να αντιδράσουν. Αρκετοί καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά είναι μια εξαιρετικά ψυχοφθόρος διαδικασία που δεν έχουν τις αντοχές να την κάνουν οι περισσότεροι.

8. Εντοπισμός της ανασφάλιστης εργασίας και βαριές καμπάνες. Ακόμα και σε ασφαλισμένους του ιδιωτικού τομέα, οι εργοδότες δεν τους πληρώνουν όλα τα ένσημα.

9. Πόθεν έσχες για καταθέσεις, για κινητή και ακίνητη περιουσία.

10. Έλεγχος των εμβασμάτων στο εξωτερικό. Όσοι έβγαλαν μαύρα χρήματα πρέπει να βρεθούν και να πληρώσουν βαριά πρόστιμα. Σε περίπτωση που κάποια στιγμή αναγκαστούμε να γυρίσουμε σε υποτιμημένο εθνικό νόμισμα και ύστερα φέρουν πίσω τα λεφτά τους οι "έξυπνοι" για να γίνουν ξαφνικά πιο πλούσιοι, να χάσουν όσα θα χάσουμε και εμείς.

11. Λίστα Λαγκάρντ. Το μαχαίρι στο κόκαλο, ανεξαιρέτως ονόματος.

12. Οι εφοριακοί που θα πραγματοποιούν τους ελέγχους να μην είναι ντόπιοι για να αποφεύγεται το πολύ συχνό φαινόμενο της προσωπικής γνωριμίας μεταξύ ελεγκτών και ελεγχόμενων.

Δεν ξέρω τι ισχύει με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με το άνοιγμα των λογαριασμών, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Υδραυλικοί, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι και κάθε λογής τεχνίτες, πωλητές - παραγωγοί λαϊκών αγορών, έμποροι ξυλείας και πέλλετ, συντηρητές καυστήρων και πολλοί άλλοι, δεν ξέρουν τι θα πει απόδειξη. Επίσης η αφαίρεση της άδειας μπορεί να ακούγεται σκληρό μέτρο, αλλά θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά κάποιος για να συνεχίσει να φοροδιαφεύγει. Δυστυχώς δεν υπάρχει φορολογική συνείδηση, ούτε και θα υπάρξει ποτέ αν δε θεσπιστεί αυστηρή νομοθεσία που να εφαρμόζεται και όχι απλά να υπάρχει. Δε χρειάζεται υψηλή και ανείσπρακτη φορολογία. Έλεγχος χρειάζεται. Το κράτος θα πρέπει να επενδύσει σε καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό, ικανό να φέρει έσοδα. Εφορίες που υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Η φοροδιαφυγή πρέπει να παταχθεί και μέσα και έξω από τα γραφεία.

Ακόμα και με κλειστές τράπεζες και με την οικονομία σε ελεύθερη πτώση, η φοροδιαφυγή συνεχίζεται.
Φοβάμαι όμως ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του φαινομένου, γιατί τα μέτρα θα πλήξουν και πάρα πολλούς νυν και τέως βουλευτές που είναι γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί και μεγαλοεπιχειρηματίες στο επάγγελμα. Οπότε οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα κληθούν για άλλη μια φορά να πληρώσουν τα σπασμένα. Πρέπει να φτιαχτεί ένα ευνομούμενο κράτος. Διαφορετικά οι φοροδιαφεύγοντες θα λένε, "εις υγείαν των κορόιδων".
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
-3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next συνολικά: 177 | προβολή: 1 - 10

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text