Υπ. Οικονομικών: Εντός των προβλέψεων κινήθηκε τον Ιανουάριο ο Προϋπολογισμός

Αρχική | Δημόσια Διοίκηση | Δημόσια Οικονομικά | Υπ. Οικονομικών: Εντός των προβλέψεων κινήθηκε τον Ιανουάριο ο Προϋπολογισμός

(ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών)

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για τον μήνα Ιανουάριο 2011, σε δημοσιονομική βάση, παρουσιάζεται πλεόνασμα 165 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 578 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Με τα στοιχεία του πρώτου μήνα του έτους επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις για τα έσοδα και για τις δαπάνες σε μηνιαία βάση για τον μήνα Ιανουάριο που περιλαμβάνονται στην Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού 2011.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού εμφανίζουν μείωση κατά 9,0% που οφείλεται, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. ευρώ τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, αλλά και στα μειωμένα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις κατά 551 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι μειωμένες κατά 2,5%. Οι πρωτογενείς δαπάνες παρουσιάζουν μείωση  2,6% και οι τόκοι 2,2%.

Τα έσοδα, τέλος, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων παρουσιάζουν μείωση 63,3% και οι δαπάνες 14,7%.

Υπενθυμίζεται, ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία αφορούν μόνο στην εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού και όχι στο σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων για το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης – κατά τον ορισμό του ESA95 – που αποτελεί το κριτήριο για την αξιολόγηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής της Ελλάδας.


Δείτε το αρχείο (pdf) με τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού
Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text