Σόιμπλε-Παπακωνσταντίνου:«Κλείδωσε» η επιμήκυνση στη συνάντηση του Βερολίνου

Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Σόιμπλε-Παπακωνσταντίνου:«Κλείδωσε» η επιμήκυνση στη συνάντηση του Βερολίνου
image

«Το περίγραμμα» της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί για το ελληνικό χρέος μετά την ενεργοποίηση του Ταμείου Στήριξης της Ευρωζώνης (EFSF) συζήτησαν το μεσημέρι στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με τον γερμανό ομόλογό του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στη συνάντησή τους που διήρκεσε μια περίπου ώρα, οι Παπακωνσταντίνου και Σόιμπλε συζήτησαν και για το θέμα του «Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας», όπου διαπιστώθηκε συμφωνία σε σειρά ζητημάτων.

Στο συνολικό πακέτο λύσης η επιμήκυνση

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ «είναι δεδομένη» εφόσον έχουν προηγηθεί οι σχετικές αποφάσεις των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin.

Επιπλέον, αυτό που προέκυψε από την κατ' ιδία συνομιλία των δυο υπουργών είναι ότι το όλο ζήτημα της επιμήκυνσης, ο χρόνος και το τελικό επιτόκιο, θα αποτελέσουν μέρος του συνολικού πακέτου λύσης για το χρέος στην ευρωζώνη, ώστε να μην κληθούν δυο φορές να ψηφίσουν τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια.

Επισήμως μεταδίδεται δεν έγινε συγκεκριμένη αναφορά στο θέμα της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού, εφόσον δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση επί του θέματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι διαπιστώθηκε «συναντίληψη» για το συνολικό ζήτημα της κρίσης χρέους. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι δεν θα υπάρξουν αποφάσεις ούτε κατά τις προσεχείς συνεδριάσεις των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, ούτε κατά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 11 Μαρτίου, αλλά ότι το ζήτημα θα οριστικοποιηθεί στο τέλος του ερχόμενου μήνα, στη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου.


Πηγή: Το ΒΗΜΑ

1
Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text