Το βρώμικο μυστικό

Αναρτήθηκε την 15-06-2015
Το βρώμικο μυστικό

"Το βρώμικο μυστικό" - Άρθρο του κ. Βασίλη Βιλιάδρου (*)

Έχει πλέον τεκμηριωθεί ότι, η Γερμανία ανάκτησε την οικονομική της ισχύ μετά το 2000, αυξάνοντας τις εξαγωγές της στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης - κυρίως με τη βοήθεια της ΕΚΤ, λόγω της οποίας έγινε ανταγωνιστικότερη, καταστρέφοντας μεθοδικά την ανταγωνιστικότητα των εταίρων της.

Μετά το 2011 τώρα, η Γερμανία προσπαθεί, ξανά με τη βοήθεια της ΕΚΤ και εις βάρος των εταίρων της, να καταστρέψει την ανταγωνιστικότητα των άλλων χωρών του πλανήτη - επιβάλλοντας μία πολιτική εξαντλητικής λιτότητας στην Ευρώπη, την οποία θεωρεί πλέον έδαφος της, αυτοκρατορία της.

Στα πλαίσια αυτά η Ελλάδα, χωρίς φυσικά να το συνειδητοποιεί, συνιστά λόγω της «ανυπακοής» της την Αχίλλειο πτέρνα της - οπότε η Γερμανία θα κάνει ότι μπορεί για να «καταπνίξει» την αντίδραση της. Εν ανάγκη ακόμη και να τη διώξει, κυρίως επειδή θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο τη «μετάσταση» της (πολιτικής) επανάστασης στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένου του δικού της πληθυσμού.

Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν βέβαια πως η Ελλάδα δεν έκανε μεγάλα λάθη στο παρελθόν, τα οποία συνεχίζονται στο παρόν - αλλά ότι, δεν είναι η μοναδική υπεύθυνη για την κακή της οικονομική κατάσταση, πως πολλές άλλες χώρες θα ακολουθήσουν, καθώς επίσης ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί το πρόβλημα του χρέους που αντιμετωπίζει, για την οριστική υποδούλωση της.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο

 

(*) από το site www.analyst.gr