Το ΣΔΟΕ επανακάμπτει- Ποιους κλάδους θα ελέγξει φέτος;

Αρχική | Οικονομία | Το ΣΔΟΕ επανακάμπτει- Ποιους κλάδους θα ελέγξει φέτος;
image

To Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος επανακάμπτει στο ελεγκτικό πεδίο με δραστηριοποίηση σε πολύ κρίσιμους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό δράσης του ΣΔΟΕ για το 2018, το Σώμα έχει βάλει ως στόχο την πραγματοποίηση συνολικά τουλάχιστον 2.500 ελέγχων στους εξής κλάδους:

1. Tις εθνικές και κοινοτικές επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις και ενισχύσεις. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ ελέγχουν αν έχουν τηρηθεί οι όροι που τέθηκαν για την επιδότηση επενδυτικών σχεδίων.

2. Στη  διαφθορά δημοσίων λειτουργών. Ειδικό τμήμα του ΣΔΟΕ προχωρά σε ελέγχους στο συγκεκριμένο πεδίο, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και καταγγελιών ή εισαγγελικών παραγγελιών.

3.κρατικές ενισχύσεις και τήρηση της νομιμότητας από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Το ΣΔΟΕ προχωρά σε ελέγχους για την διαπίστωση κακοδιαχείρισης, καταχρήσεων και άλλων παράνομων ενεργειών από στελέχη των ΜΚΟ.4.ροστασία πνευματικής ιδιοκτησίας. Σημαντικό πεδίο ελέγχου στο συγκεκριμένο κλάδο είναι η χρήση μη αδειοδοτημένου λογισμικού

4 Στο ξέπλυμα χρήματος που προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες και η ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων και κεφαλαίων τα οποία προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες (π.χ. εμπόριο ναρκωτικών, πορνεία, εμπόριο όπλων)

5. Στη προστασία της δημόσιας περιουσίας και των εθνικών κληροδοτημάτων. Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στον εντοπισμό καταχρήσεων και κακοδιαχείρισης που έχουν σαν αποτέλεσμα τη ζημία του δημοσίου και δικαιούχων ιδιωτών

6. Στη παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, εκρηκτικών, αρχαιοτήτων και πολιτιστικών αγαθών

7. Στο ηλεκτρονικό οικονομικό έγκλημα, όπως οι απάτες με τη χρήση του διαδικτύου, η υποκλοπή στοιχείων πληρωμών κα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που  στο πλαίσιο του ελέγχου διαπιστώνονται παραβάσεις που αφορούν άλλα πεδία, όπως της εργατικής ή ασφαλιστικής νομοθεσίας, τότε ενημερώνονται οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

 
Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text