Φορολογικές δηλώσεις: Προς παράταση η προθεσμία για υποβολή

Αρχική | Οικονομία | Φορολογικές δηλώσεις: Προς παράταση η προθεσμία για υποβολή

Φορολογικές δηλώσεις: Προς παράταση η προθεσμία για υποβολή
Πηγή: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα πιθανότατα έως τις 14 Ιουλίου, πρέπει να θεωρείται πλέον σίγουρη. Η οριστική απόφαση θα έχει ληφθεί πριν από το τέλος της εβδομάδας, όπως ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να δοθεί μεγάλη παράταση.

Σε συνέντευξή της στον realfm, η κ. Παπανάτσιου είπε πως τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν στο taxis στο τέλος Αυγούστου, η εξόφληση τους θα γίνει σε τέσσερις δόσεις, από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο και ίσως να υπάρξει και πέμπτη δόση τον Ιανουάριο του 2018.

Σε ότι αφορά την ευθυγράμμιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών των ακινήτων η κ. Παπανάτσιου ανέφερε ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, γεγονός που όπως είπε, θα επιφέρει αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ.

Όπως είπε, «θα ξεκινήσουμε επιτροπές σε όλες τις περιφέρειες για να εξετάσουμε τις αντικειμενικές με τις εμπορικές. Θα υπάρχει εκπροσώπηση των φορέων», ενώ απαντώντας στο ερώτημα πότε θα είναι έτοιμο το υπουργείο Οικονομικών, εκτίμησε ότι στο τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο, όπως έχει δεσμευτεί.

Στο ερώτημα αν αλλάξουν οι αντικειμενικές θα αλλάξουν και οι συντελεστές ώστε να εισπράττεται από τον ΕΝΦΙΑ το ίδιο ποσό η κα. Παπανάτσιου απάντησε: «Θα αυξηθούν σίγουρα αναλογικά, σύμφωνα με την κατηγορία της αξίας των ακινήτων που έχουν. Από κει και πέρα θα δούμε πως θα γίνει σε ποιες κατηγορίες θα αυξηθούν ή σε ποιες κατηγορίες θα μειωθούν. Σίγουρα το ποσό της είσπραξης θα πρέπει να παραμείνει το ίδιο».

Η υφυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση, μετά τις 14 Ιουλίου, για τα ανασφάλιστα οχήματα. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν περιστατικά κατασχέσεων για οφειλές προς το δημόσιο ύψους 50-100 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε πως η 30η του Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία και 4 μέρες πριν, το TAXISnet αναμένει ακόμη περίπου 2εκ. ηλεκτρονικά «Ε1».

Για να μη δοθεί παράταση θα πρέπει από σήμερα έως και την Παρασκευή να υποβάλλονται καθημερινά περίπου 400.000 δηλώσεις, πράγμα αδύνατο γιατί να συνέβαινε το site του TAXISnet δε θα το άντεχε.Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text