Η πρώτη νίκη κατά της Siemens και της διαφθοράς στο ελληνικό πολιτικό σύστημα!

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Ανακοινώσεις Συλλόγου | Η πρώτη νίκη κατά της Siemens και της διαφθοράς στο ελληνικό πολιτικό σύστημα!
image

Με απόφαση που έγινε γνωστή χθες (10/11/2015), το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρέπεμψε, λόγω μείζονος σπουδαιότητας, στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου, την υπόθεση της αίτησης ακύρωσης που είχαν υποβάλει ο Σύλλογος “Έλληνες Φορολογούμενοι” (σημερινή ονομασία “Ένωση Φορολογουμένων Ελλάδας”), 5 πολίτες και μία εταιρία, κατά της συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με τη γερμανική εταιρία Siemens, η οποία υπογράφηκε από τον κ. Στουρνάρα τον Αύγουστο του 2012. Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε σκανδαλωδώς αναβληθεί 3 φορές επί Κυβέρνησης Σαμαρά και μία φορά επί Κυβέρνησης Τσίπρα, επειδή το Ελληνικό Δημόσιο δεν προσερχόταν στη δίκη και ούτε κατέθετε τις προτάσεις του! Τελικά, η υπόθεση συζητήθηκε στις 24 Μαρτίου 2015.

(Δείτε σχετικά με την αίτηση ακύρωσης)

Η υπόθεση δεν έχει ακόμη κριθεί. Όμως, υπήρξε μία πρώτη νίκη, στο μάλιστα που φοβόμασταν ότι θα μπορούσαμε να χάσουμε. Και αυτό έχει να κάνει με το εάν ο Σύλλογος Έλληνες Φορολογούμενοι και οι πολίτες είχαν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το Δ' Τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου έκρινε ότι είχαν. Και είναι βέβαιο ότι, οι νομικοί θα χαρακτηρίσουν την εξέλιξη αυτή ως "σταθμό" στην ελληνική έννομη τάξη. Με την απόφαση να αναγνωριστεί ότι ο Σύλλογος "Έλληνες Φορολογούμενοι" και απλοί πολίτες είχαν έννομο συμφέρον να καταγγείλουν τη νομιμότητα της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, στην ουσία νομολογείται ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να αμφισβητούν πράξεις της Δημόσιας Διοίκησης που στρέφονται κατά του οικονομικού και ταμειακού συμφέροντος του Κράτους.
Οι "Έλληνες Φορολογούμενοι" ανοίγουν μεγάλους δρόμους, για μεγάλους αγώνες! Δε μένει, παρά η κοινωνία να αποφασίσει να τους διαβεί.

Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το μέρος της απόφασης (δεν έχει βγει όλη για το σύνολο της υπόθεσης) αξίζει να πούμε ότι, η "actio popularis" (λαϊκή αγωγή) δεν είναι αποδεκτή στα περισσότερα κράτη του κόσμου.
Με την απόφαση αυτή, που γίνεται νομολογία, ανοίγουν πολύ μεγάλοι δρόμοι στον έλεγχο των αποφάσεων του Δημοσίου, αφού ένας πολίτης μπορεί να αιτηθεί την ακύρωση μίας απόφασης της Δημόσιας Δοίκησης, εάν νομίζει ότι έτσι βλάπτεται το Κράτος. Για παράδειγμα, ένας πολίτης μπορεί να αιτηθεί την ακύρωση της σύμβασης του ελληνικού δημοσίου με τη Lockheed όπου πληρώνουμε 500 εκατομμύρια ευρώ για να επισκευάσουμε αυτά τα "σαπάκια".

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου “Έλληνες Φορολογούμενοι” την περίοδο που ξεκινήσαμε αυτό τον αγώνα, θέλω να ευχαριστήσω θερμά, τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν εμένα και το Σύλλογο στη δύσκολη αυτή προσπάθεια, αλλά και τους πανάξιους δικηγόρους Παναγιώτη Χασιώτη, Χρήστο Κλειώση και Μαρία Σκιαδιώτη για το νομικό αγώνα που -αφιλοκερδώς- έδωσαν.
Το πρώτο μέρος κερδήθηκε. Ο αγώνας για την ακύρωση της επαίσχυντης σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις Σαμαρά και Βενιζέλου και που ανέχθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα, συνεχίζεται στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Και είμαι βέβαιος ότι θα τον κερδίσουμε!

Γιάννης Σιάτρας

 Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (4 σχολιάστηκε):

regina την 20 Ιανουαρίου 2017
avatar
προσφορά δανείου e-mail: globalfinance140@gmail.com

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΑΝΕΙΟΥ: ελκυστικές τιμές για όλα τα έργα σας! Χρειάζονται χρήματα για να λύσει ένα πρόβλημα, να αγοράσετε ένα νέο όχημα, χτίσεις ένα σπίτι, να κάνει μια επένδυση, να προετοιμάσει την επόμενη διακοπές, ανακαινίσουμε, ακόμη και για την ολοκλήρωση των έργων που θα έχουν περισσότερο την καρδιά, απολαύστε ελκυστικά επιτόκια των ΛΙΝΑ Προσωπικό Δάνειο από 1.000 € € 25.000.000 με ποσοστό 2% έως 4%. Επιλέξτε το ποσό σας και να πάρετε το χρόνο για να πληρώσει! Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. e-mail: globalfinance140@gmail.com
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
AURELLE την 09 Ιανουαρίου 2017
avatar
Γεια σας,
Είμαι ένα άτομο εταιρική διευθυντής και μέτοχος της τράπεζας
κύριος του έργου και διευθυντής της εταιρείας να κάνω δάνεια σε κανέναν
που χρειάζονται και θα προσφέρουν επίσης υποθήκη και αυτόματη έπιπλα
damerez εσάς που θέλετε μια δραστηριότητα ή έχουν σχέδια ή
κατασκευή ενός αγαθού ή μιας πίστωσης είναι η ευκαιρία για τους
εισάγετε γιατί θα είμαι πολύ ανοιχτή σε αυτό το δάνειο, ώστε τα χρήματα που δάνεισε
θα εξοφληθεί σε διάστημα 1 μηνός έως 25 ετών υπό την προϋπόθεση ότι οι κανόνες
και οι νόμοι είναι ο σεβασμός, ώστε αν είναι η
Θα ψάχνει για ένα δάνειο επιδοτήσεις δανείων που κυμαίνονται από € 1.000 έως € 2.000.000,00 με ποσοστό 3% αυτή η ευκαιρία εγκάρδια Επικοινωνία e-mail: rlldupont461@gmail.com
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Τάσος Ανωνιαδης την 25 Νοεμβρίου 2015
avatar
Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τον αγώνα κατά της μαφίας κομματικού συστήματος και Siemens. Διαφθαρμένων και διαφθορέων!!
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
1
Χαράλαμπος Χάρης την 21 Νοεμβρίου 2015
avatar
Συγχαρητήρια γαι την συμαντική προσπάθεια!
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 4 | προβολή: 1 - 4

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text