Η Ρωσία παρατείνει την έκπτωση στην τιμή φυσικού αερίου προς την Ουκρανία

Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Η Ρωσία παρατείνει την έκπτωση στην τιμή φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
image

Η Ρωσία πρότεινε να παρατείνει την έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου το οποίο διαθέτει στην Ουκρανία και στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass, αλλά η απόφαση για το τι θα γίνει κατόπιν θα ληφθεί μετά την παρέλευση του τριμήνου και θα εξαρτηθεί από την τιμή του πετρελαίου.

«Η τελική τιμή του αερίου για τους πελάτες μας στο εξωτερικό είναι συνδεδεμένη με την τιμή του πετρελαίου σε κάθε περίπτωση, κι είναι ασταθής στις παγκόσμιες αγορές», τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής του με τον πρωθυπουργό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Θα πρέπει να εξετάσουμε μέσα σε τρεις μήνες τι συμβαίνει όσον αφορά αυτό το ζήτημα και να λάβουμε περαιτέρω αποφάσεις», συμπλήρωσε ο Πούτιν.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η όποια απόφαση ληφθεί θα εξαρτάται από το Κίεβο και από το εάν αποπληρώνει το ανεξόφλητο χρέος του στην Gazprom.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι ο υπουργός Ενέργειας και 'Ανθρακα της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ντεμτσίσιν είπε ότι το Κίεβο αναμένει η τιμή του φυσικού αερίου να είναι 248 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα και κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Το κρατικό μονοπώλιο του φυσικού αερίου της Ρωσίας, η εταιρεία Gazprom, κάλεσε χθες την κυβέρνηση να παρατείνει την έκπτωση στην τιμή για την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Ουκρανία για τρεις ακόμη μήνες.

Η Ρωσία, η οποία έχει ταχθεί στο πλευρό των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία που πολεμούν εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων, σταμάτησε τις ροές φυσικού αερίου προς την Ουκρανία τον περασμένο Ιούνιο λόγω της διμερούς διένεξης για την τιμή του προϊόντος. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν κατόπιν σε ένα «χειμερινό πακέτο» για το ρωσικό φυσικό αέριο, συνήψαν μια συμφωνία η ισχύς της οποίας εκπνέει σήμερα, 31η Μαρτίου. Η συμφωνία περιλάμβανε μια έκπτωση 100 δολαρίων ανά 1.000 κυβικά μέτρα.

 

 

Πηγή: express.gr

 

 

16
Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text