Υπόμνημα Siemens: Υποστηρίζει ότι δεν έχει κάποια ευθύνη και ότι δεν υπήρξε ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο!

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Υπόμνημα Siemens: Υποστηρίζει ότι δεν έχει κάποια ευθύνη και ότι δεν υπήρξε ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο!
image

Μετά τα όσα έγιναν και γράφτηκαν για τον τρόπο με τον οποίο η Siemens εξασφάλιζε τα δημόσια έργα στη χώρα μας, μετά το σάλο περί μιζών και περί μαύρου πολιτικού χρήματος, η γερμανική εταιρεία με απίστευτο θράσος δηλώνει με υπόμνημά της στο δικαστήριο ότι δεν ζημίωσε καθόλου το ελληνικό δημόσιο και δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ.

 

Επί 2,5 χρόνια, το υπουργείο Οικονομικών κωλυσιεργούσε την εκδίκαση της υπόθεσης της ακύρωσης της επαίσχυντης σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία Siemens που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2012 και με την οποία επιχειρήθηκε να κουκουλωθεί και το αστικό μέρος του σκανδάλου Siemens, παρά την ύπαρξη του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, το οποίο υπολόγιζε τη ζημιά του Δημοσίου σε τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.

Αφού αναβλήθηκε τέσσερις φορές (λόγω του ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν κατέθετε προτάσεις και ούτε εμφανιζόταν στο Δικαστήριο) η υπόθεση ορίστηκε να συζητηθεί και πάλι, στις 24 Μαρτίου 2015. Και κατά τα φαινόμενα, αυτή τη φορά θα συζητηθεί. Από τη μία πλευρά είναι οι αιτούντες την ακύρωση της Σύμβασης, το Σωματείο «Ένωση Ελλήνων Φορολογουμένων», μία ανώνυμη εταιρεία και πέντε πολίτες. Από την άλλη πλευρά, το Ελληνικό Δημόσιο. Μέχρι χθες, το Ελληνικό Δημόσιο -και πάλι- δεν είχε καταθέσει προτάσεις, ενώ είναι αμφίβολο εάν θα παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης. Όμως, για πρώτη φορά παρέμβαση στην υπόθεση έκαναν με υπόμνημά τους, η γερμανική εταιρεία Siemens (που εδρεύει στο Μόναχο) και η ελληνική θυγατρική της ΣΗΜΕΝΣ ΑΕ που εδρεύει στο Μαρούσι.

Μέσα από το υπόμνημα αυτό, η γερμανική εταιρεία, για μία ακόμη φορά, προκαλεί και προσβάλλει την αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Η Siemens ξεχνά ή παραβλέπει τις πρακτικές που επί χρόνια χρησιμοποιούσε για την επίτευξη των εμπορικών της σκοπών και δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το πώς η επιχειρηματική διαφθορά συνδέεται άμεσα με την πολιτική διαφθορά, με τελικό αποτέλεσμα την κατάρρευση των θεσμών και του πολιτικού μας συστήματος και την κατάληξη της χώρας μας στο σημερινό της χάλι.

«Η Συμφωνία Συμβιβασμού ήταν η καλύτερη δυνατή λύση για τα Μέρη, ενώ σε καμία περίπτωση δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί από το Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ότι η Siemens προκάλεσε ζημία 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελληνική Δημοκρατία», αναφέρει η εταιρεία στη σελίδα 2 του υπομνήματός της! Και προχωρά ακόμη παραπέρα αναφέροντας ότι, «από το κείμενο του πορίσματος προκύπτει σαφώς ότι δεν αποδείχθηκε ζημία (“φέρεται ότι υπέστησαν”) και ότι αν τυχόν αποδεικνυόταν ζημία, ο υπολογισμός της θα έπρεπε να γίνει από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Ως εκ τούτου, από το Πόρισμα ουδόλως στοιχειοθετείται η φερόμενη ζημία της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Με άλλα λόγια, ουδέν συνέβη! Και ουδείς ευθύνεται! Και συνεπώς, κανείς δεν πρέπει να πληρώσει για όσα (δεν) έγιναν!

Στη συνέχεια του υπομνήματος, το θράσος περισσεύει! Αναφερόμενη στο σωματείο Έλληνες Φορολογούμενοι, αλλά και στους πολίτες που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της σύμβασης, η Siemens υποστηρίζει ότι «οι αιτούντες δεν θεμελιώνουν άμεσο, προσωπικό και ενεστώς έννομο συμφέρον, αφού οι προσβαλλόμενες δεν σχετίζονται με τους καταστατικούς σκοπούς του πρώτου των αιτούντων (σωματείο) και αυτό δεν επικαλείται κάποια ιδιαίτερη βλάβη, ενώ η επίκληση από τους λοιπούς αιτούντες απλώς και μόνον της ιδιότητας του Έλληνα πολίτη δεν αρκεί για να θεμελιώσει το έννομο συμφέρον τους» (σελ. 3).

Με άλλα λόγια, οι πολίτες, κακώς προσφεύγουν προσπαθώντας να ακυρώσουν αυτή την επαίσχυντη σύμβαση που δίνει συγχωροχάρτι στη Siemens και που προσπαθεί να κουκουλώσει το πιο βρόμικο σκάνδαλο στην ιστορία της χώρας. Κακώς τα κάνουν όλα αυτά, αφού -κατά την εταιρεία- δεν υπέστησαν και δεν επικαλούνται κάποια ιδιαίτερη βλάβη! Η γερμανική εταιρεία δείχνει να πιστεύει ότι, η ζωή όλων κύλησε κανονικά όλα αυτά τα χρόνια. Δεν καταστράφηκαν οι ζωές των πολιτών, δεν έμειναν άνεργοι, δεν κατέρρευσε το βιοτικό τους επίπεδο. Και, κατά την εταιρεία, το έννομο συμφέρον των πολιτών για τη διεκδίκηση από το Δημόσιο του ποσού των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ουδόλως θεμελιώνεται!

Το ίδιο προκλητικό υποστηρίζει η Siemens και στη συνέχεια: «Το ποσό των 2 δισ. δεν αποτελεί προσδιορισμένη και εκκαθαρισμένη απαίτηση του Δημοσίου εναντίον της Siemens και, άρα, αντίστοιχη οφειλή της» (σελ. 3). Και ότι, «είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός ότι, δήθεν, η εταιρεία μάς απηλλάγη από οφειλή 2 δισ. ευρώ, το οποίο θα μετακυλισθεί ως βάρος στην ελληνική κοινωνία μέσω πρόσθετων φορολογικών μέτρων» (σελ. 4).

Δηλαδή, η εταιρεία δεν έχει δει ότι, για να ξεπληρώσει τα χρέη που συσσωρεύτηκαν (και από τις παράνομες και διεφθαρμένες επιχειρηματικές πρακτικές της Siemens), το Κράτος υπερφορολογεί τους πολίτες και διαλύει ζωές. Δεν έχει δει ότι, αυτές τις μέρες, για να πληρωθούν τα χρέη και οι τόκοι στο ΔΝΤ, το Κράτος απομυζά όλη τη ρευστότητα της οικονομίας, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ασφυξία στην αγορά και στέλνοντας την οικονομία σε νέα ύφεση.

Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι από τα όσα έγιναν. Όμως, ακόμη περισσότερο, οργίζονται όταν διαπιστώνουν το θράσος με το οποίο τους αντιμετωπίζει μία εταιρεία, το όνομα της οποίας, για το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης, είναι συνώνυμο με τη διαφθορά.

Οι Έλληνες πολίτες περιμένουν από την Ελληνική Δικαιοσύνη να περισώσει την αξιοπρέπειά τους και να δώσει το δικαίωμα στο Ελληνικό Δημόσιο να διεκδικήσει αυτά που του οφείλονται.

Δείτε το σχετικό Υπόμνημα

Διαβάστε το άρθρο από την πηγήΕγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (2 σχολιάστηκε):

δ.γεωργακοπουλος την 04 Μαϊου 2015
avatar
να το έγγραφο που έκανε έξω φρενών την Πρόεδρο της Βουλής στην ζουγκλα
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
δημητρης γεωργακοπουλος την 04 Μαϊου 2015
avatar
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
Δημοσθένους 110 Καλλιθέα ΤΚ 176 76
Τηλ. 210 9523901 6944 547773
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ
ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
Email: sea2010dg@in.gr
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ειδήσεις15/4/2015 Προς
Κυρία
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Σχετικά με υπόμνημα που κατατέθηκε στο ΣτΕ από τον πληρεξούσιο του δημοσίου κ. Αναστ,. Μπανο 14/4/2015 περί συναίνεση της Βουλής για τον για τις αμοιβαίες υποχωρήσεις των συμβαλλόμενων SIEMENS και ειδικότερα του Ελληνικού Δημοσίου.


Παρακαλώ λάβετε γνώση.Δημήτρης Γεωργακόπουλος
Πρόεδρος ΣΕΑ
Βουλή, Ζωή Κωνσταντοπούλου
Εξουσία να επαναφέρει στο προσκήνιο μείζονος σημασίας υποθέσεις που απασχολούν εδώ και καιρό τον δημόσιο βίο της χώρας, επιφυλάσσει για τον εαυτό της η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, διευρύνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τον κύκλο των δυνατοτήτων που της παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής, να παρεμβαίνει με τρόπο ηχηρό στο πολιτικό σκηνικό.
Ελάχιστο καιρό μετά τις αποφάσεις της να τεθεί πρόεδρος στις επιτροπές για το δημόσιο χρέος και τις γερμανικές οφειλές, από το απόγευμα της Πέμπτης ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας εξασφάλισε και το δικαίωμα να «ανοίξει» εκ νέου τις υποθέσεις Siemens και λίστα Λαγκάρντ, αφού ζήτησε και έλαβε τη σύμφωνη γνώμη όλων –προφανώς αιφνιδιασμένων από την εξέλιξη– των μελών της, να λειτουργεί η επιτροπή και ως εξεταστική, ανασύροντας τους φακέλους των δύο προαναφερόμενων υποθέσεων. Σημειώνεται ότι ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει πως η Επιτροπή Θεσμών «έχει την εξουσία συλλογής πληροφοριών και εγγράφων και την εξουσία κλήσης και εξέτασης προσώπων με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων 146 και 147». Τα δύο αυτά άρθρα ορίζουν το εύρος της δικαιοδοσίας των εξεταστικών επιτροπών και μεταξύ άλλων προβλέπουν πως «ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής έχει τις εξουσίες ανακριτή».
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 2 | προβολή: 1 - 2

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text