Γίνε εθελοντής στους "Έλληνες Φορολογούμενους"! Έλα να αλλάξουμε την κοινωνία μας!

Αναρτήθηκε την 03-07-2014
Γίνε εθελοντής στους "Έλληνες Φορολογούμενους"! Έλα να αλλάξουμε την κοινωνία μας!

Μια στάλα στη φωτιά...
Αφρικάνικο παραμύθι

(Το κολιμπρί είναι το μικρότερο πουλί στον κόσμο. Το μήκος του σώματός του φτάνει μόλις τα 2,5 εκατοστά)

Στη διάρκεια μιας πυρκαγιάς στο δάσος, όλα τα ζώα τρέχουν για να σωθούν, εκτός από ένα κολιμπρί, το οποίο παίρνει μια στάλα νερό στο ράμφος του και πετάει προς τη φωτιά…
- “Τι νομίζεις ότι κάνεις; Είσαι τρελό; Δεν θα σταματήσεις την φωτιά!”, του φωνάζει ένας ελέφαντας.
- “Το ξέρω”, απαντά το κολιμπρί, “κάνω όμως αυτό που μου αναλογεί”.

Πριν από μερικές εβδομάδες, μία ομάδα μελών του Συλλόγου “Έλληνες Φορολογούμενοι”, μαζί με άτομα που γνωριστήκαμε στα “μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, κουρασμένοι από τα όσα συνέβαιναν στην κοινωνία μας, από την υψηλή και την άδικη φορολογία και από την αποτυχία του ασφαλιστικού μας συστήματος, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το κίνημα πολιτών “ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ”.

Στόχος μας δεν είναι απλά ένα καλύτερο και αποτελεσματικότερο φορολογικό σύστημα και ένα πιο δίκαιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Στόχος μας είναι μία δημόσια διοίκηση που να λειτουργεί αποτελεσματικά και κυρίως, νόμιμα.

Με άλλα λόγια, στόχος μας είναι η δημιουργία μίας μεγάλης, καλά οργανωμένης και δημοκρατικής κοινότητας πολιτών, η οποία θα καταλήξει να αποτελεί έναν κοινωνικό θεσμό ελέγχου της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και που θα αποτελέσει φορέα αλλαγής της λειτουργίας του φορολογικού και του ασφαλιστικού συστήματος, μέσα από τη Βουλή.

Ο εθελοντισμός και οι ίδιοι πόροι, αποτελούν το βασικό πυλώνα της λειτουργίας του κόμματός μας.

Εμείς θα αλλάξουμε την κοινωνία μας και συνεπώς, εμείς οι ίδιοι θα δουλέψουμε για να την αλλάξουμε! Όσο και εάν δε μας αρέσει η κατάσταση της κοινωνίας μας σήμερα, ή, όσο και εάν μας πικραίνει, η κοινωνία μας είναι το σπίτι μας. Είναι αυτό μέσα στο οποίο ζούμε. Η κοινωνία, λίγο έως πολύ, κάτι μας έχει δώσει: Μας σπούδασε, μας έδωσε ιδέες, μας έδωσε φίλους, μας έδωσε ικανότητες. Σήμερα που η κοινωνία μας, το σπίτι μας, έχει πάρει φωτιά και καίγεται, ήρθε ο καιρός, όλοι μας, να δώσουμε κάτι πίσω σ’ αυτή. Ότι μπορούμε. Όσο μας αναλογεί. Έστω και μία στάλα...

Οι Έλληνες Φορολογούμενοι, η δική μας κοινότητα που διαρκώς μεγαλώνει, ξεκινάει την υποδοχή εθελοντών, σε διάφορους τομείς λειτουργιών του.

Ζητάμε από όσους έχουν τη διάθεση να συμμετάσχουν στην αλλαγή της κοινωνίας μας, να προσφέρουν κάτι απ’ αυτά που η κοινωνία τους έδωσε και τους προίκισε.
Δε ζητάμε πολλά. Λίγα από τα προσόντα σας, λίγο (έως ελάχιστο) από το χρόνο σας και πολύ από το κέφι σας και το δυναμισμό σας.

Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το κόμμα, δηλαδή τη δική σας κοινότητα, στο παρακάτω άρθρο:
Θέσεις εθελοντών στους "Έλληνες Φορολογούμενους"