Λειτουργία του site - Εκπαιδευτική και Ενημερωτική Συνάντηση

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Εκδηλώσεις | Λειτουργία του site - Εκπαιδευτική και Ενημερωτική Συνάντηση
image

“Για να αρχίσει ένα μεγάλο ταξίδι, πρέπει να γίνει ένα πρώτο μικρό βήμα”

Ο Σύλλογος “Έλληνες Φορολογούμενοι”, κάνει το πρώτο του μικρό βήμα και ξεκινά για το -ελπίζουμε- μεγάλο του ταξίδι.
Ένα ταξίδι διεκδίκησης ενός καλύτερου τρόπου λειτουργίας της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Με περισσότερη νομιμότητα, δικαιοσύνη, σεβασμό στην κοινωνία και τους πολίτες και κυρίως, σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων.
Ένα ταξίδι συμβολής στη διαμόρφωση όχι μόνον μίας καλύτερης φορολογικής συνείδησης των πολιτών, αλλά και της έννοιας της “συμμετοχής” και της “συμβίωσης”.

Το πρώτο μικρό βήμα του Συλλόγου μας, αποτελεί η έναρξη της λειτουργίας του site του. Το site το οποίο θα βρίσκεται στη διεύθυνση www.forologoumenoi.gr, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011.
Θα πρόκειται για την πρώτη φάση της “δοκιμαστικής” λειτουργίας του. Η κανονική φάση, θα ξεκινήσει αμέσως μετά την πλήρη νομιμοποίηση της λειτουργίας του Συλλόγου, η οποία επίσης αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας (Ανακοίνωση Νο 4 / 18-1-2011), ανακοινώθηκε η έναρξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παροχή εθελοντικής εργασίας για τη λειτουργία του site του Συλλόγου.
Αποτέλεσμα υπήρξε η εκδήλωση ενός αρχικού μεγάλου ενδιαφέροντος. Είναι βέβαιο ότι το ενδιαφέρον αυτό θα αυξηθεί, αμέσως μετά τη λειτουργία του site και -κυρίως- μετά τις πρώτες δράσεις και παρεμβάσεις του Συλλόγου.

Ποιά θα είναι τα καθήκοντα όσων θελήσουν να ενεργοποιηθούν εθελοντικά στη λειτουργία του site. Ας τα αναφέρω επιγραμματικά:

Τα γενικά καθήκοντα, τα οποία εκτιμώ ότι μπορεί να αναλάβουν οι περισσότεροι, είναι:
- Αναζήτηση οικονομικών, φορολογικών και άλλων άρθρων και πληροφοριών, που άπτονται των ενδιαφερόντων του Συλλόγου και των μελών του, από το ίντερνετ.
- Ανάρτηση των άρθρων αυτών σε ειδικές θέσεις στο site.

Τα καθήκοντα αυτά είναι απλά και δεν απαιτούν ούτε εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά ούτε και ιδιαίτερο χρόνο. Το μόνο που απαιτούν είναι κέφι και διάθεση για προσφορά και συμβολή σε μία επιχειρούμενη κοινωνική αλλαγή. Και νομίζω ότι αυτού του είδους τα καθήκοντα μπορούν να αναλάβουν οι περισσότεροι.


Πιο ειδικά καθήκοντα, τα οποία θα αναλάβουν άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν μία κάπως μεγαλύτερη εξειδίκευση, είναι:
- Συντονισμός των ατόμων που αναρτούν άρθρα.
- Έλεγχος της ορθότητας των αναρτήσεων (π.χ. εάν ένα άρθρο αναρτήθηκε στη σωστή κατηγορία κλπ).
- Ανάρτηση άρθρων που θα στέλνουν με email τα μέλη (είτε δικά τους άρθρα, είτε άρθρα και πληροφοφίες που βγήκαν στο ίντερνετ).

Παράλληλα, θα υπάρξουν και άλλες περισσότερο εξειδικευμένες εργασίες, οι οποίες θα έχουν να κάνουν με την τεχνική λειτουργία και τη συντήρηση του site, εργασίες οι οποίες θα αναληφθούν από μία μικρότερη ομάδα εξειδικευμένων μελών.

Γιατί να ασχοληθεί κάποιος με τη λειτουργία του site σε εθελοντική βάση;
Κυρίως για δύο λόγους: α) επειδή έτσι θα νοιώθει ότι προσφέρει και ότι συμμετέχει σε μία προσπάθεια αλλαγής και β) επειδή, έχει να μάθει πολλά, πάρα πολλά, τόσο από την καθημερινή ειδησεογραφία που θα διαβάζει και που θα επιλέγει, όσο επίσης και από τη λειτουργία ενός πολύ σύγχρονου site.

Για τη συμμετοχή στη λειτουργία του site, κατ’ αρχάς θα χρειασθεί μία πρώτη γνωριμία με με τους ανθρώπους που μέχρι σήμερα δημιούργησαν το Σύλλογο. Επιπλέον, θα χρειασθεί μία σύντομη εκπαίδευση.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί επίδειξη του τρόπου λειτουργίας και ενημέρωσης του site του Συλλόγου και θα επεξηγηθούν οι βασικές αρχές λειτουργίας του. Βεβαίως, έχει ήδη ετοιμασθεί ένα αναλυτικό “Εγχειρίδιο Λειτουργίας” του www.forologoumenoi.gr”, το οποίο θα απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να υπάρξουν.

Για το λόγο αυτό, προσκαλούμε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το Σύλλογο καλύτερα, ή να εκπαιδευθούν στη λειτουργία του site, σε μία πρώτη “Εκπαιδευτική - Ενημερωτική Συνάντηση”, το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 πμ έως τις 1:00 μμ, στα γραφεία του Συλλόγου, στην Πλάκα (Μητροπόλεως 43 & Μνησικλέους 2, Αθήνα).

Για να μπορέσουμε να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες της συνάντησης, παρακαλούμε επιβεβαιώστε το ενδιαφέρον σας και τη συμμετοχή σας με e-mail.

Ας ξεκινήσουμε, όλοι μαζί, το πρώτο μας βήμα!

Με εκτίμηση,

Γιάννης Σιάτρας
Πρόεδρος Ιδρυτικής Επιτροπής

Έλληνες Φορολογούμενοι - ΜΚΟ
Μνησικλέους 2,
10556 Αθήνα
τηλ: (+30)2103242032
www.forologoumenoi.grΕγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text