Ανάθεση κατασκευής site και σχεδιασμός σήματος συλλόγου

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Ανακοινώσεις Συλλόγου | Ανάθεση κατασκευής site και σχεδιασμός σήματος συλλόγου

Η αρχική φάση της ίδρυσης του Συλλόγου Έλληνες Φορολογούμενοι, μπαίνει στην τελική της ευθεία.
Εκτιμάται ότι μέσα στο μήνα Φεβρουάριο, ο Σύλλογος θα έχει λάβει την οριστική του νομιμοποίηση, θα έχει λάβει αριθμό φορολογικού μητρώου και ότι θα λειτουργεί κανονικά.

Στο μεταξύ, χθες ανατέθηκε, σε εξειδικευμένη εταιρία, η κατασκευή του site του Συλλόγου και αναμένεται ότι αυτό θα ολοκληρωθεί το αργότερο εντός 30 ημερών. Σημειώνεται ότι, σε πρώτη φάση, το site θα παίξει έναν βασικό ρόλο, τόσο στην αρχική προβολή του Συλλόγου και στην προσέλκυση μελών, όσο και στην προβολή των θέσεών του.

Για το σκοπό αυτό, ήρθε πλέον ο καιρός να προγραμματίσουμε τη δημιουργία μίας μικρής αρχικής ομάδας η οποία θα βοηθήσει στη λειτουργία του site. Μετά από τη φάση του συντονισμού της αρχικής ομάδας, μετά από λίγους μήνες, εκτιμάται ότι ένας μεγάλος αριθμός μελών, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, θα αναρτούν άρθρα στο site, ο καθένας ανάλογα με τους τομείς που θα αναλάβει.

Έφθασε λοιπόν η στιγμή, να αρχίσουμε να κάνουμε πράξη, όλα όσα επί μήνες σχεδιάζουμε. Και για το σκοπό αυτό, θα χρειασθούμε τη βοήθεια όλων σας.

Ο Σύλλογος αναζητά εθελοντές σε δύο τομείς:

α) Μία ολιγομελή ομάδα συνεργατών (περί τα 8 έως 10 άτομα), για την αρχική λειτουργία του site.
Τα βασικά καθήκοντα των ατόμων που θα ενδιαφερθούν είναι να αναρτούν άρθρα και άλλα χρήσιμα στοιχεία που θα επιλέγουν στο site, ανάλογα με την κατηγορία που θα επιλέξουν να παρακολουθούν. Επιπλέον, μία μικρή ομάδα συνεργατών θα αναλάβει να ενημερώσει τις βάσεις δεδομένων του site με τα ονόματα και τα στοιχεία πολιτικών, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και δημοσίων οργανισμών που θα “παρακολουθεί” το site.
Ο τρόπος λειτουργίας και ενημέρωσης του site θα είναι απλός, ενώ είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει μία βασική εκπαίδευση για όσους διαμένουν στην Αθήνα, αλλά και ένα αναλυτικό “εγχειρίδιο χρήσης” για όσους διαμένουν εκτός Αθηνών. Παράλληλα, στα γραφεία του Συλλόγου θα υπάρχει πάντα ένα “service desk” για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Βεβαίως, είναι αυτονόητο ότι ο καθένας θα αφιερώνει σ’ αυτή την εργασία όσο χρόνο μπορεί. Νομίζουμε ότι δύο περίπου ώρες κάθε εβδομάδα, θα είναι αρκετός, χωρίς να αποκλεισθεί βέβαια κάποιος που έχει τη διάθεση και τη δυνατότητα να διαθέσει περισσότερο από το χρόνο του. Άλλωστε, η εργασία της επιλογής άρθρων από το ίντερνετ και η ανάρτησή τους σε ένα site που θα αποκτά όλο και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα.

β) Έναν ή περισσότερους γραφίστες, για το σχεδιασμό του σήματος του Συλλόγου.
Οι οδηγίες για το πώς θα μπορούσε να είναι το σήμα του Συλλόγου, θα δοθούν προσωπικά σε όσους επιδείξουν ενδιαφέρον.
Πρόκειται για μία εφ’ άπαξ προσφορά προς το Σύλλογο, η οποία όμως θα παραμείνει για πάντα.
Εφ’ όσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον από περισσότερους γραφίστες, τότε το σήμα που θα υιοθετηθεί θα προκριθεί μετά από δημόσια ψηφοφορία μεταξύ των μελών και (καθ’ όσον, έως την πλήρη νομιμοποίησή του, ο Σύλλογος δε μπορεί να εγγράφει μέλη) όσων έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις του Συλλόγου.

Σημειώνεται ότι αποτελεί ανάγκη, αλλά και συνειδητή επιλογή, οι περισσότερες λειτουργίες του Συλλόγου να διεκπεραιώνονται μέσα από εθελοντική εργασία. Ο Σύλλογος φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα “κοινωνικό κίνημα” και για το λόγο αυτό είναι θέμα αρχής να στηριχθεί στην προσφορά των μελών της κοινωνίας τα δικαιώματα της οποίας έχει ταχθεί να υπηρετήσει και να υποστηρίζει.

Πέρα από τη συγκίνηση και την ικανοποίηση της συμμετοχής σε μία κοινή προσπάθεια, αλλά και τις γνώσεις που κάποιος θα αποκτήσει μέσα από τη συμμετοχή αυτή, το μόνο που μπορεί ο Σύλλογος να κάνει για τους εθελοντές του είναι η τιμητική αναφορά των ονομάτων τους (και άλλων στοιχείων εφ’ όσον η προσφορά τους αφορά σε τομέα που άπτεται της επαγγελματικής τους δραστηριότητας) στη “Σελίδα Εθελοντών” του Συλλόγου.

Εφ’ όσον ενδιαφέρεστε για να συμμετάσχετε στην πρώτη ομάδα εθελοντών του Συλλόγου, παρακαλώ αποστείλατε e-mail στη διεύθυνση greek.taxpayers@gmail.com.

Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνηση.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Σιάτρας
Προσωρινός Πρόεδρος για την ίδρυση του Συλλόγου

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103242032
www.forologoumenoi.gr
greek.taxpayers@gmail.comΕγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text