Είμαστε εσύ!

Αναρτήθηκε την 13-06-2014

Μας ρωτούν “ποιοί είμαστε”; Νοιώθουμε περίεργα με την ερώτηση αυτή. Τί θα πει “ποιοί είμαστε” ή “ποιοί επώνυμοι” είναι μαζί μας;
Τους απαντούμε ότι μαζί μας είναι 229 επώνυμοι άνθρωποι της καθημερινότητας, αγωνιστές της ζωής σε ένα βάρβαρο κράτος, συμπολίτες μας με όνομα, επώνυμο και πατρώνυμο, από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, που μέσα σε μία βδομάδα, χωρίς καμία προβολή και με λόγια από στόμα σε στόμα, υπέγραψαν την ιδρυτική μας διακήρυξη. Ήταν οι πρώτοι. Και κάθε μέρα προστίθενται και άλλοι. Επειδή, οι “Έλληνες Φορολογούμενοι” είμαστε εσύ!

Είμαστε εσύ. Ο άνεργος, ένας απ' αυτούς που συνθέτουν το εφιαλτικό 27%, που, χωρίς να φταις, έχασες τη δουλειά σου από την κατάρρευση της αγοράς, της οικονομίας και του Κράτους. Που χρόνια τώρα βιώνεις την τραγική εμπειρία του ΟΑΕΔ, την προσβολή της άρνησης και την αγωνία της επιβίωσης.

Είμαστε εσύ. Ο ελεύθερος επαγγελματίας που αγωνίζεσαι ενάντια σε ένα παράλογο κράτος για να τα βγάλεις πέρα. Που πληρώνεις φόρους, χαράτσια και εισφορές, χωρίς κάποια ανταποδοτικότητα και χωρίς να ξέρεις πότε και αν θα πάρεις σύνταξη. Εσύ που, αν τύχει και καθυστερήσεις να πληρώσεις τις εισφορές σου στον ΟΑΕΕ, θα παραμείνεις ανασφάλιστος και θα γευθείς την αναλγησία αυτού του αναξιόπιστου κράτους.

Είμαστε εσύ. Ο δημόσιος υπάλληλος που λοιδορείται απ' όλους. Που βλέπεις γύρω σου την ανοργανωσιά, την παραλυσία και τη σπατάλη του δημόσιου τομέα. Που θέλεις να προσφέρεις κάτι περισσότερο, αλλά σε πνίγει το σύστημα.

Είμαστε εσύ. Ο ιδιωτικός υπάλληλος που ζεις με την καθημερινή αγωνία του να χάσεις τη δουλειά σου. Που εκβιάζεσαι και αναγκάζεσαι να ανέχεσαι. Που μειώθηκε ο μισθός σου και αυξήθηκε ο χρόνος της εργασίας σου. Που κανείς δε μπορεί να σου πει τί φόρους θα πληρώσεις τον άλλο χρόνο, ή τί σύνταξη θα πάρεις όταν σταματήσεις να εργάζεσαι.

Είμαστε εσύ. Ο νέος που ξενιτεύτηκες για να βρεις δουλειά. Που έκανες όνειρα και που πίστεψες ότι τελειώνοντας το Πανεπιστήμιο θα μπορούσες να αλλάξεις τον κόσμο όλο.

Είμαστε εσύ. Ο “τυχερός” νέος που βρήκες δουλειά στην πατρίδα σου. Δουλειά άσχετη με αυτό που σπούδασες ή με αυτό που ονειρεύτηκες και ήθελες. Δουλειά που σου δίνει 450 ή 500 ευρώ. Που αναρωτιέσαι αν, αυτοί που αποφάσισαν για τη δική σου αμοιβή, μπορούν να ζήσουν έστω μία βδομάδα με τα λεφτά που καταδικάζουν εσένα να ζήσεις για ένα μήνα.

Είμαστε εσύ. Ο συνταξιούχος που, χωρίς να έχεις άλλες επιλογές, ζεις στην ανέχεια. Ο ανασφάλιστος συμπολίτης μας. Εσύ που πηγαίνοντας στην τράπεζα μαθαίνεις ότι η Εφορία έκανε κατάσχεση στους λογαριασμούς σου. Η πολύτεκνη μάνα. Ο ένστολος.

Είμαστε όλοι! Εμείς που νοιώθουμε αδικημένοι στη σχέση μας με το Κράτος. Πού είμαστε αξιοπρεπείς, αλλά και που νοιώθουμε την αβεβαιότητα και την αδυναμία μας να αντιδράσουμε. Εμείς που αγαπάμε και που πονάμε την πατρίδα μας και που έχουμε κουραστεί από το πολιτικό σύστημα της κλεπτοκρατίας! Που έχουμε κουραστεί από τη διαρκή εθνική ταπείνωση. Που θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα!

Όλοι εμείς, τώρα  μπορούμε! Ενωνόμαστε και διεκδικούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Είμαστε οργανωμένοι. Γνωρίζουμε τα θέματα. Μπορούμε να εμπνεύσουμε και να κινητοποιήσουμε την κοινωνία. Για να φέρουμε το “νέο” στην πολιτική σκηνή.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοί είμαστε; Ποιοί και γιατί ιδρύσαμε την πολιτική κίνηση "Έλληνες Φορολογούμενοι";