Σχεδιασμός site Συλλόγου - Απόψεις για τα περιεχόμενα του site

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Ανακοινώσεις Συλλόγου | Σχεδιασμός site Συλλόγου - Απόψεις για τα περιεχόμενα του site

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, έχει οργανωθεί μία συνάντηση μεταξύ μελών του Συλλόγου, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου, με θέμα τη συζήτηση για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί το site του Συλλόγου, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό του, σε συνεργασία με την εταιρία η οποία θα αναλάβει την υλοποίησή του.

Μερικές βασικές σκέψεις τις οποίες έχω προλάβει να κάνω -και οι οποίες αποσκοπούν στο να συμβάλλουν σε ένα ευρύτερο προβληματισμό και διάλογο- είναι οι παρακάτω:

Γιατί το site έχει σημασία;
Το site του Συλλόγου θα αποτελεί την κυριότερη και τη συνεχή “παρουσία” του Συλλόγου προς το ευρύτερο κοινό.
Μέσα από το site, θέλουμε να δείχνουμε: α) ποιοί είμαστε, β) ποιές είναι οι απόψεις μας γ) ποιά είναι η δράση μας και δ) ποιές είναι οι ειδήσεις και οι εξελίξεις του Συλλόγου.
Κυρίως όμως, μέσα από το site, ο Σύλλογος θα διαδίδεται και θα προσελκύει νέα μέλη.

Τί πρέπει να επιτυγχάνει το site;
α) να ενημερώνει για τις οικονομικές και φορολογικές εξελίξεις
β) να ενημερώνει για τη δράση του Συλλόγου
γ) να αποκαλύπτει, να καταγγέλει και να ασκεί πίεση προς τους φορείς
δ) να τηρεί αρχειακό υλικό για θέσεις και απόψεις πολιτικών, για οικονομικά στοιχεία και για φορολογικά ζητήματα
ε) να επικοινωνεί με τα μέλη του, αλλά και με το κοινό και να επιτρέπει στα μέλη (ή στο κοινό) να αναρτά τις απόψεις του
στ) να είναι το μέσο διεξαγωγής ψηφοφοριών
ζ) να είναι πηγή εσόδων για το Σύλλογο (έσοδα από διαφημίσεις, ηλεκτρονική πώληση βιβλίων και άλλων ειδών, ηλεκτρονική πληρωμή συνδρομών).

Ποιοί θα λειτουργούν το site;
Το site θα λειτουργείται από τα μέλη του (όσα βεβαίως επιθυμούν να ασχοληθούν με τη λειτουργία του site). Τα μέλη που θα λειτουργούν το site, θα εργάζονται σε εθελοντική βάση, διαθέτοντας όσο χρόνο επιθυμεί ο καθένας.

Θα υπάρχουν τέσσερις ομάδες μελών που θα λειτουργεί το site:
α) Η ομάδα που θα αναρτά ειδήσεις οικονομικού και φορολογικού περιεχομένου. Οποιοδήποτε μέλος, από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας μπορεί να συμμετάσχει στην ομάδα αυτή.
β) Η ομάδα που θα αναρτά ειδήσεις για τα πολιτικά πρόσωπα και τους οικονομικούς και φορολογικούς φορείς που “παρακολουθούμε”. Τα μέλη της ομάδας αυτή θα πρέπει να προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έτσι ώστε να καλύπτεται το σύνολο των πολιτικών προσώπων και φορέων.
γ) Η ομάδα που θα αναλάβει την επικοινωνία του Συλλόγου με τα μέλη, αλλά και την ενημέρωση όσων δεν είναι μέλη.
δ) Η ομάδα των διαχειριστών (administrators) που θα είναι υπεύθυνη για τη συνολική λειτουργία του site και που παράλληλα θα αναλαμβάνει και τη διεξαγωγή ψηφοφοριών.
Βεβαίως, πέραν των παραπάνω ομάδων, κάθε μέλος θα έχει τη δυνατότητα να αναρτήσει -σε ειδικές σελίδες- κάποιο κείμενο.

Όλα τα άτομα θα εκπαιδευθούν για να λειτουργούν τα τμήματα τα οποία θα αναλάβουν. Τα σημερινά προγράμματα διαχείρισης site είναι απλά και εύκολα (στην κυριολεξία, θα τα χαρακτήριζα ως “εντυπωσιακά”). Το κάθε άτομο θα έχει συγκεκριμένους κωδικούς που θα του δίνουν πρόσβαση σε συγκεκριμένα σημεία διαχείρισης του site.

Μπορούμε να δούμε υποδείγματα sites αντίστοιχων Συλλόγων του εξωτερικού. Βρείτε τα στο site της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Φορολογούμενων. Βεβαίως, θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη μας ότι, καθώς κάθε χώρα έχει διάφορες ιδιαιτερότητες, έτσι ενώ όλοι οι Σύλλογοι έχουν τους ίδιους περίπου στόχους, τις περισσότερες φορές έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και συνεπώς, τα site τους είναι διαφορετικά.

Οι ιδιαιτερότητες της Ελλάδας δημιουργούν μία διαφορετική προσέγγιση που σα κύριους στόχους έχει: α) την ενημέρωση και την εμπέδωση φορολογικής συνείδησης, β) τον έλεγχο του πολιτικού και του διοικητικού συστήματος και τις καταγγελίες και γ) την άσκηση κοινωνικής πίεσης για λιγότερους φόρους και καλύτερη διαχείριση των χρημάτων μας. Συνεπώς, το ελληνικό site, θα πρέπει να δημιουργηθεί πάνω σ’ αυτούς τους άξονες.

Αυτές είναι απλά οι δικές μου ιδέες και σκέψεις. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν και πολλές άλλες, έτσι ώστε και ο Σύλλογος να κινηθεί προς μία ευρύτερα αποδεκτή κατεύθυνση, αλλά και το site να εξυπηρετήσει καλύτερα τους στόχους του.

Σας ευχαριστώ. Σας περιμένουμε στις 11:00 το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου, στην οδό Μητροπόλεως 43 και Μνησικλέους 2 (ακριβώς δίπλα από τη Μητρόπολη Αθηνών - είσοδος από την οδό Μνησικλέους 2), στον 6ο όροφο.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-3242032. Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες από στο email: greek.taxpayers@gmail.com.

Με εκτίμηση,

Γιαννης ΣιάτραςΕγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text