Σωρεία «κοπανατζήδων» σε υπουργεία και φορείς

Αρχική | Δημόσια Διοίκηση | Κεντρική Κυβέρνηση | Σωρεία «κοπανατζήδων» σε υπουργεία και φορείς
image

Καρπούς φαίνεται να αποδίδουν οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σε υπουργεία και φορείς.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα κλιμάκια των ελεγκτών αντιμετωπίζουν σωρεία «κοπανατζήδων» και αδικαιολογήτως απόντων. Ηδη έχουν γίνει αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Παιδείας, Οικονομικών, Τουρισμού και Πολιτισμού. «Επίσκεψη» από τους επιθεωρητές δέχθηκε και ο ΕΟΤ, και έπεται συνέχεια...

Υπουργείο Παιδείας

Αδικαιολόγητες απουσίες εμφανίζουν οι κάρτες των υπαλλήλων στο υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης βρέθηκαν την περασμένη Τρίτη στο υπουργείο Παιδείας για να ελέγξουν την τήρηση του ωραρίου από τους υπαλλήλους. Από τους ελέγχους φέρεται να βρέθηκε ότι το 20% των καρτών που οφείλουν να «χτυπούν» οι υπάλληλοι κατά την προσέλευσή τους είχε... κενά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότερες απουσίες καταγράφονται τον Νοέμβριο και αποδίδονται στις απεργίες των μέσων μαζικής μεταφοράς. Για το θέμα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας (ΣΥΚΥΠ) εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία, εμμέσως πλην σαφώς, συνδέει τους ελέγχους με το πρόγραμμα της κυβέρνησης για μείωση του δημόσιου τομέα.

Γ.Γ. Πολιτισμού

Αναστάτωση προκλήθηκε την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη στη Γεν. Γραμματεία Πολιτισμού (πρώην ΥΠΠΟ) μετά την έφοδο κλιμακίου του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να εντοπίσει τους «κοπανατζήδες» του υπ. Πολιτισμού. Την πρώτη ημέρα, οι τρεις υπάλληλοι που εστάλησαν εξέτασαν -σύμφωνα με πληροφορίες- ένα ένα τα γραφεία των εργαζομένων. Την επομένη το κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας επισκέφθηκαν εκ νέου οι δύο απ’ αυτούς, ζητώντας περισσότερα στοιχεία για το ηλεκτρονικό σύστημα εισόδου και εξόδου των εργαζομένων. Το κλιμάκιο πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο και ζήτησε σε ηλεκτρονική μορφή αρχεία του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2012. Εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «προσπάθεια εκφοβισμού» και υπογραμμίζουν ότι στο σύστημα του υπουργείου καταγράφονται μεταξύ άλλων οι άδειες των υπαλλήλων.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) σημειώνει μεταξύ άλλων: «Το κλιμάκιο που κόπτεται για την τήρηση της νομιμότητας προφανώς ξέχασε να ελέγξει και να αξιολογήσει κάτω από ποιες συνθήκες εργάζονται συνάδελφοι σε πολλούς χώρους, με ελλείψεις και χωρίς τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Επίσης, δεν ανακάλυψε και εκείνους που με προσωπικά έξοδα μετακινούνται για ανάγκες της υπηρεσίας και προσφέρουν με αυταπάρνηση και ζήλο την εργασία τους για το καλό του υπουργείου μας και της πατρίδας».

Υπ. Τουρισμού - ΕΟΤ

Δύο αιφνιδιαστικές επισκέψεις έκανε κλιμάκιο των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στο υπουργείο Τουρισμού και στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, προκειμένου -έπειτα από καταγγελίες- να ελέγξει την παρουσία ή μη υπαλλήλων στην υπηρεσία τους. Κατά τις πρώτες πληροφορίες σε ό,τι αφορά τον ΕΟΤ, την πρώτη ημέρα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο για τους 55 υπαλλήλους του οργανισμού, βρέθηκαν 9 δικαιολογημένα απόντες. Την επόμενη ημέρα οι επιθεωρητές ζήτησαν από τις υπηρεσίες του οργανισμού μηχανογραφικά στοιχεία για να ελέγξουν υπερωρίες και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με το προσωπικό του ΕΟΤ για το προηγούμενο έτος.

 

 

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

 

8
Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text