Μείωση μισθού στα 300 ευρώ για να επενδύσουν στην Ελλάδα

Αρχική | Δημόσια Διοίκηση | Κεντρική Κυβέρνηση | Μείωση μισθού στα 300 ευρώ για να επενδύσουν στην Ελλάδα
image

Τη νομοθετική δυνατότητα να μπορούν να προσλαμβάνουν νέους άνεργους με μισθούς 300 ευρώ το μήνα για μερική απασχόληση ζήτησαν εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», στη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες μεταξύ των επιχειρηματιών και του υπουργείου Ανάπτυξης, οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών εκτός από διευκολύνσεις που αφορούν στη γραφειοκρατία και στη μείωση του κόστους της ενέργειας έθεσαν και θέμα περαιτέρω μείωσης των ημερομισθίων στην Ελλάδα.

«Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas.

«Θα μπορούσαμε να καταβάλλουμε από 250 ως 300 ευρώ για ολιγόωρη απασχόληση τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα» συμφώνησαν οι οκτώ από τους 11 εκπροσώπους των πολυεθνικών, με επικεφαλής στη μακρά συζήτηση που έγινε τους μάνατζερ των εταιρειών Barilla, Bic Violex και Nestle.

Στο αίτημα των πολυεθνικών ο κ. Χατζηδάκης φέρεται να απάντησε διπλωματικά δηλώνοντας αναρμόδιος και υποσχέθηκε να ενημερώσει τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση για το θέμα.


Πηγή: protothema.gr


6
Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (1 σχολιάστηκε):

Notas την 05 Σεπτεμβρίου 2014
avatar
We deltfiieny need more smart people like you around. http://nyzpuzvsfc.com [url=http://ralhwna.com]ralhwna[/url] [link=http://leoehlmejj.com]leoehlmejj[/link]
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text