Ενημέρωση για αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου - Έκτακτη συνεδρίαση της 25.9.2012

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Πρακτικά Δ.Σ. | Ενημέρωση για αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου - Έκτακτη συνεδρίαση της 25.9.2012
image

Ενημέρωση για αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου

Συνεδρίαση της 25.9.2012

 

Tην Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του, ενόψει των σημαντικότατων εξελίξεων που διαγράφονται στο φορολογικό τομέα και γενικά στην οικονομική σκηνή της χώρας, που καλούν το Σύλλογο να σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας που δοκιμάζεται και να δείξει την ανάλογη ετοιμότητα συμπαράστασης προς τον Έλληνα φορολογούμενο . Το σώμα συζήτησε εκτενώς τις πιθανές δράσεις και μεταξύ άλλων αποφάσισε τα εξής:

- μία από τις πρώτες κινήσεις του Συλλόγου θα είναι οι ενέργειες για το τέλος επιτηδεύματος, που ήδη έχουν αποφασιστεί από το Δ.Σ. Προκρίθηκε η άμεση αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας για την καθυστέρηση της έκδοσης απόφασης και αναφορά στις ευθύνες του δικαστηρίου που προκύπτουν από τον οργανισμό των δικαστηρίων σχετικά με τα ανώτατα επιτρεπτά χρονικά όρια έκδοσης αποφάσεων. Παράλληλα, ο Σύλλογος θα προσφύγει στο ΕΔΔΑ για το θέμα της καθυστέρησης. Το όλο ζήτημα εγείρει θέματα γύρω από την συνταγματική δυνατότητα που δίνεται για τον διορισμό του Προέδρου του ΣτΕ ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού, που στην πρόσφατη συγκυρία οδήγησε στο αντιφατικό αποτέλεσμα το ίδιο πρόσωπο να αντιμετωπίζει μία ένδικη προσφυγή ταυτόχρονα από τη θέση του κρίνοντος δικαστή και από τη θέση της κρινόμενης εκτελεστικής εξουσίας.

- σχετικά με τα επαπειλούμενα εξαιρετικά επώδυνα και δυσμενή φορολογικά μέτρα κατά των ελευθέρων επαγγελματιών, αποφασίζεται ότι σε περίπτωση που αυτά τελικώς νομοθετηθούν, ο Σύλλογος θα προσφύγει δικαστικά εναντίον τους και θα πραγματοποιήσει κάθε άλλη δέουσα ενέργεια για την αντιμετώπιση και αμφισβήτησή τους.

- θα ασκηθεί προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απόφασης του ΣτΕ για το ΕΕΤΗΔΕ.

- θα προχωρήσει στην έκδοση βιβλίου σχετικά με τις φορολογικές πρακτικές που ακολουθούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την ανάδειξη του δυσμενούς φορολογικού τοπίου στην Ελλάδα και  την άσκηση πίεσης για δικαιότερη φορολογία.

- θα εγκαινιάσει πρακτική προώθησης των αιτημάτων σε φορολογικά θέματα και θέματα διαχείρισης δημόσιου χρήματος μέσω της μορφής ερωτήσεων στη Βουλή από βουλευτές.Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text