Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη - ΚΕΔΕ

Αρχική | Δημόσια Διοίκηση | Τοπική Αυτοδιοίκηση | Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη - ΚΕΔΕ
image

Η ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ και η προετοιμασία των Δήμων της χώρας για την επόμενη προγραμματική περίοδο συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) Γιώργος Γιαννούσης, με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να ληφθούν όλα τα πρόσφορα μέτρα προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση έργων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι ήδη ενταγμένα ή μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα, προκειμένου αφενός να επιταχυνθούν τα έργα και αφετέρου να αυξηθεί η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων.

Συζητήθηκε επίσης η προετοιμασία των Δήμων για το επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (2014-2020) δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ κατά την επόμενη περίοδο θα δοθεί έμφαση σε τομείς όπως η έρευνα-τεχνολογία, η πληροφορική, η επιχειρηματικότητα και το περιβάλλον.

Για την επίτευξη αυτών των δύο στόχων συμφωνήθηκε να υπάρξει μόνιμη, δομικού χαρακτήρα συνεργασία των δύο πλευρών.

Λαϊκές αγορές

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη τα θέματα του παρεμπορίου και των λαϊκών αγορών.

Για το παρεμπόριο, από την πλευρά της ΚΕΔΕ επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση συνεργασίας σε καθημερινή βάση, στο πλαίσιο του Συντονιστικού Κέντρου για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για τις λαϊκές αγορές, η ΚΕΔΕ ζήτησε τη μεταφορά της αρμοδιότητας στους Δήμους, θέμα το οποίο εξετάζεται κατ' αρχήν θετικά.
Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text