Το αποκορύφωμα της παρανομίας: Η ΔΕΗ στέλνει λογαριασμούς με το "τέλος ακινήτων", πριν ακόμη δημοσιευθεί το σχετικό ΦΕΚ!

Αρχική | Απόψεις | Καταγγελίες | Το αποκορύφωμα της παρανομίας: Η ΔΕΗ στέλνει λογαριασμούς με το "τέλος ακινήτων", πριν ακόμη δημοσιευθεί το σχετικό ΦΕΚ!
image

Το ότι ο Υπουργός των Οικονομικών νοιώθει μία αφόρητη πίεση για να καλύψει τα ανοίγματα του Προϋπολογισμού που δημιούργησε η Κυβέρνηση στην οποία αντιπροεδρεύει, είναι γνωστό και κατανοητό.
Το ότι, στην προσπάθειά του να καλύψει τα ανοίγματα αυτά αναγκάζεται να νομοθετεί κατά παράβαση του Συντάγματος και των υφιστάμενων νόμων, είναι πλέον μία συνήθης πρακτική, η οποία βεβαίως δεν είναι αποδεκτή από κανέναν και κατά της οποίας και διαμαρτυρόμαστε, αλλά και παλεύουμε.
Όμως, το ότι πέραν από την ουσία της νομιμότητας, ο Υπουργός των Οικονομικών έχει φθάσει στο σημείο να παραβιάζει και τους τύπους, είναι κάτι που ούτε περιμέναμε ποτέ να γίνει, αλλά ούτε και ήταν ανάγκη να γίνει!

Σήμερα, μέλος του Συλλόγου μας κατήγγειλε ότι έφθασε, με απλό ταχυδρομείο, στο σπίτι του, ο λογαριασμός που περιλαμβάνει και το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) ή “Ειδικό Τέλος Ακινήτων” με πιο απλά λόγια.(Ο λογαριασμός εμφανίζεται στην παρακείμενη φωτογραφία)

Το εκπληκτικό όμως είναι ότι, η υπουργική απόφαση η οποία ρητά αναφέρεται στην παράγραφο 13 του άρθρου 53 του ν. 4021/2011 ως προϋπόθεση για την ισχύ του νόμου, δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ!

Δηλαδή, η ΔΕΗ, έχει εκτυπώσει και έχει ταχυδρομήσει λογαριασμούς, τους οποίους ενδεχόμενα κάποιοι έχουν εξοφλήσει πλήρως, χωρίς ακόμη να έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση η οποία προκαλεί την ισχύ του νόμου και η οποία προσδιορίζει τις διαδικασίες που θα συμβούν όλα αυτά.

Το αναφέρουμε για μία ακόμη φορά: Κατανοούμε τις πιέσεις που δέχεται η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο κ. Βενιζέλος. Κατανοούμε ότι ο κ. Βενιζέλος αναγκάζεται να λαμβάνει ιδιαίτερα αντιδημοφιλείς αποφάσεις.
Όμως, δεν κατανοούμε και δεν αποδεχόμαστε τη λήψη αντισυνταγματικών μέτρων ή παράνομων διατάξεων. Και γελάμε (ενώ θα έπρεπε να κλαίμε) όταν βλέπουμε ότι η Κυβέρνηση δε μπορεί να τηρήσει ούτε την τυπική διαδικασία της έκδοσης ενός ΦΕΚ.

Τελικά, καταλήγουμε να τρομάζουμε με τις συνεχείς συνταγματικές εκτροπές. Επειδή τα όρια μίας εκτροπής και των επιπτώσεων που μπορεί να έχει, ή των “ορέξεων” που μπορεί να ανοίξει, πολλές φορές είναι άγνωστα...


(Δείτε το λογαριασμό -έχουν σβηστεί τα στοιχεία του καταναλωτή- στη θέση "αρχεία" στη δεξιά στήλη)Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (6 σχολιάστηκε):

Κατερίνα την 21 Οκτωβρίου 2011
avatar
Κάτι ανάλογο με το ΑΤΜ, που όμως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις την κάρτα σου, δεν είναι και τα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών που έχουν πολλές τράπεζες ? Εχω δει στην Αλφα και στην Πειριαώς. Προφανώς όταν ζητηθεί να ορίσεις το ποσό που θα πληρώσεις, μπορείς να εισάγεις το ποσό του λογαριασμού της ΔΕΗ κατόπιν αφαίρεσης του ποσού του τέλους.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
σέφης την 19 Οκτωβρίου 2011
avatar
συμβουλές για το χαρτσι με πληρωμη μόνο του λογαριασμου της ΔΕΗ με ΑΤΜ οριστε το λίνκ
http://orthodox-watch.blogspot.com/2011/10/blog-post_16.html?utm_source=BP_recent
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Παπαζώτος Γιώργος την 17 Οκτωβρίου 2011
avatar
καλημερα σε ολους...
ξερει καποιος τι κανουμε με την ΔΕΗ?? μου ηρθε ο λογαριασμος 469€ εκ των οποίων το ρεύμα είναι 91€ και τα υπόλοιπα είναι ο φόρος δηλ. τα 378€.
Το συνολικό ποσό είναι 756€...!!! μπορει καποιος να απαντησει αν γνωριζει ??
κατι εχω ακουσει για ταμειο Παρακαταθηκων στην Ακαδημιας.....παιζει κατι τετοιο??

ευχαριστω...
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Γιάννης Σιάτρας την 17 Οκτωβρίου 2011
avatar
Κύριε Σοφιανίδη,
Το ΦΕΚ που αναφέρεστε, αφορά στον νόμο 4021/2011.
Η παράγραφος 13 του άρθρου 53 του νόμου αυτού, αναφέρει ότι "Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ρυθμίζεται ο ειδικότερος τρόπος και η διαδικασία για: α) την είσπραξη του τέλους μέσω των, λογαριασμών κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, β) τη βεβαίωση και είσπραξη του τέλους κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε. από τον κύριο ή επικαρπωτή του ακινήτου σε περίπτωση μη καταβολής του μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, γ) τις προϋποθέσεις επιστροφής του ειδικού τέλους από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., κλπ κλπ"

Αυτό το ΦΕΚ, της υπουργικής απόφασης δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί.

Πάντως, σας ευχαριστούμε για την παρατήρησή σας!
:)
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Δημήτρης Σοφιανίδης την 17 Οκτωβρίου 2011
avatar
To ΦΕΚ έχει υπογραφεί από τον Παπούλια στα Ιωάννινα ΦΕΚ Α' 218/3.10.2011
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΡΑΣ την 14 Οκτωβρίου 2011
avatar
ο συνταγματολογος καθηγητης καταπατα το σύνταγμα.ποιός θα μας φυλάξει απο τους "φύλακες";
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
7
συνολικά: 6 | προβολή: 1 - 6

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text